Livre
Néerlandais

Ze lopen gewoon met me mee ...

Margaret Mahy (auteur), Steven Kellogg (dessinateur), L.M. Niskos (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een jongetje wordt van school naar huis steeds gevolgd door nijlpaarden. Als ze wel erg veel plaats innemen in de tuin, roept zijn vader de hulp in van een heks. Prentenboek met subtiel ingekleurde, gedetailleerde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra subject
prentenboeken
Titre
Ze lopen gewoon met me mee ...
Auteur
Margaret Mahy
Dessinateur
Steven Kellogg
Traducteur
L.M. Niskos
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The boy who was followed home
Édition
8
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2006
[31] p. : ill.
ISBN
9789060693179 (hardback)

Commentaires

Op een dag loopt er tijdens de lange wandeling van Kareltje Jonas van school naar huis opeens een nijlpaard achter hem aan. Kareltje houdt gelukkig van nijlpaarden en is blij, ook al worden het er elke dag meer en nemen ze wel erg veel plaats in de tuin in. Als het er zevenentwintig zijn, grijpt zijn vader in en roept de hulp in van een heks, die wel een oplossing weet. Kareltje snapt wel dat er iets moet gebeuren, maar als de dieren weg zijn, voelt hij zich heel alleen. Het is een troost dat het die dag leuk is op school, maar toch kijkt hij vaak om als hij die middag naar huis loopt. Geen nijlpaarden te zien, maar… Kareltje hoeft niet alleen naar huis! De sfeervolle zeer gedetailleerde illustraties zijn fantasierijk, dynamisch en vol humor en zijn heel licht ingekleurd tot de laatste paar bladzijden, waarop naar de (tekstloze) ontknoping wordt toegewerkt en de illustraties steeds feller geel worden. Dit prentenboek is een feest om samen met kleuters en jonge kinderen te beleven en s…Lire la suite

À propos de Margaret Mahy

CC BY-SA 3.0 nz - Image by Original photograph by Kathryn Lynskey. Digitally altered by TimofKingsland.

Margaret Mahy (née le 21 mars 1936 à Whakatane et morte le 23 juillet 2012 à Christchurch) est une femme de lettres néo-zélandaise, auteure de littérature d'enfance et de jeunesse. Elle a reçu en 1982 et 1984 la médaille Carnegie, et en 2006 le prix Hans Christian Andersen.

Œuvres traduites

  • Plus ils sont gros (The Boy Who was Followed Home, 1975), illustré par Steven Kellogg, Lotus, 1980.
  • L'Enlèvement de la bibliothécaire (The Librarian and the Robbers, 1978), illustré par Quentin Blake, traduit par Marie-Raymond Farré, Gallimard Folio Cadet, 1983 ; Gallimard jeunesse, 2002.
  • Le Grand Charivari (The Great Piratical Rum…En lire plus sur Wikipedia