Livre
Français

Une heure de ferveur : roman

Muriel Barbery (auteur)

Une heure de ferveur : roman

Dans la série:
Genre:
Een handelaar in Japanse kunst krijgt een verhouding waaruit een kind wordt geboren.
Titre
Une heure de ferveur : roman
Auteur
Muriel Barbery
Langue
Français
Éditeur
Arles: Actes Sud, 2022
245 p.
ISBN
9782330168254 (paperback)

Commentaires

'Une heure de ferveur' (Een uur van hartstocht) is haar derde roman en vormt een tweeluik met haar roman 'Une rose seule'*, al kunnen ze onafhankelijk van elkaar worden gelezen. Haru Ueno is een handelaar in Japanse kunst in Kyoto. Hij is bezeten van schoonheid en wordt omringd door vrienden, met wie hij voor- en tegenspoed deelt. Hij is ook een man met veel verleidingskracht en beleeft een korte liaison met Maud, een Française. Zij verbiedt hem contact te zoeken met haarzelf en dochtertje Rose, geboren uit hun korte verhouding. Haru accepteert, maar door middel van foto’s welke worden gemaakt door een ingehuurde fotograaf kan hij toch het leven van Rose observeren. Zeer boeiend geschreven. Muriel Barbery werd geboren op 28 mei 1967 in Casablanca in Marokko. Na haar studie Filosofie doceert ze aan de E.N.S. in Parijs. In 2008/09 verblijft ze in de Villa Kijoyama in Kyoto, hèt Culturele Centrum van Frankrijk in Japan. Terug in Europa verblijft ze in Amsterdam en vestigt zich daarna in…Lire la suite

À propos de Muriel Barbery

CC BY-SA 2.0 - Image by Elena Torre from Viareggio, Italia

Muriel Barbery, née le 28 mai 1969 à Casablanca (Maroc), est une romancière française.

Biographie

Agrégée de philosophie (1993) à l'École normale supérieure (Paris), elle commence sa carrière à l'Université de Bourgogne.

Elle enseigne ensuite à Saint-Lô. Lauréate d'une résidence à la Villa Kujoyama, elle quitte son poste de professeur de philosophie dans un IUFM pour venir habiter, en 2008 et 2009, à Kyoto, avec son mari Stéphane Barbery.

Souhaitant rester dans l'ombre des médias et du public, elle vit loin de la pression médiatique. Revenue en Europe, elle a résidé à Amsterdam, puis s'est installée en Touraine. Elle est divorcée de Stéphane Barbery, et remariée.

En août 2020, elle fait l'objet d'un entretien avec Amélie Nothomb par Didier Jacob pour L'Obs.

Dans la …En lire plus sur Wikipedia