Livre
Néerlandais

Kijk eens wat ik kan : woorden uit de wondere wereld

Sam McBratney (auteur), Anita Jeram (dessinateur), Jesse Goossens (traducteur)

Kijk eens wat ik kan : woorden uit de wondere wereld

Public cible:
0-2 ans et plus
Hazeltje leert van Grote Haas veel nieuwe dingen: welke kleuren er zijn, wat voor weer het kan zijn, hoe je kunt bewegen en tot tien tellen. Vierkant prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en flapjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titre
Kijk eens wat ik kan : woorden uit de wondere wereld
Auteur
Sam McBratney 1943-2020
Dessinateur
Anita Jeram
Traducteur
Jesse Goossens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Look what I can do
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2017
[14] p. ; 19 cm
ISBN
9789047708841 (hardback)

Commentaires

Haasje Hazeltje is bekend van het vele malen herdrukte prentenboek 'Raad eens hoeveel ik van je hou' (oorspronkelijk uit 1994). In dit vierkante prentenboek met hardkartonnen bladzijden en een gewatteerd omslag leert Hazeltje kleuren, vormen, cijfers en geluiden kennen en de namen van een aantal dieren. Samen met Grote Haas speelt hij in regen, zon, wind en sneeuw en wordt duidelijk hoe hij onder meer rent, ruikt, blaast en springt. Op een aantal pagina’s gaan achter flapjes verrassingen schuil. De gedetailleerde illustraties staan steeds over een dubbele pagina gedrukt; onder aan elke pagina is een korte dialoog tussen Hazeltje en Grote Haas te vinden. Hazeltje is te zien in zijn natuurlijke omgeving; de kleurgeving is in overwegend zachte tinten aquarel. De uitgave heeft al heel wat te bieden voor kleintjes vanaf ca. 1,5 jaar.

Kijk eens wat ik kan - woorden uit de wondere wereld

Opnieuw een heerlijk boekje over Hazeltje en Grote Haas. Hazeltje leert woorden uit de wondere wereld waarin hij leeft.
Het boekje is opdeeld in zeven thema's: de kleuren, de natuur, het weer, beweging, vormen, de cijfers en geluiden. Elk thema bestaat uit een klein stukje tekst en prachtige illustraties die twee pagina's beslaan. De tekeningen van de hand van Anita Jeram zijn met een zacht zwarte lijn omrand en met pasteltinten ingekleurd. Zo lief en schattig zijn ze, dat het haast onmogelijk is om beter te doen. Bij sommige thema's werd met flapjes gewerkt. Ik betwijfel of de flapjes bestand zijn tegen nieuwsgierige kinderhandjes, dus raad ik elke ouder aan om zelf te flapjes om te draaien.
'Kijk eens wat ik kan - woorden uit de wondere wereld' is een heel fijn boekje om samen met je kind op de bank te kruipen en gezellig dicht bij elkaar te lezen en te leren. Maar spring bij het thema Beweging gerust uit de zetel om te doen wat Hazeltje en Grote Haas doen.