Livre
Néerlandais

Raad eens hoeveel ik van je hou

Sam McBratney (auteur), Anita Jeram (dessinateur), Jesse Goossens (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Hazeltje probeert Grote Haas uit te leggen hoeveel hij van hem houdt. Dat is niet gemakkelijk, want Grote Haas antwoordt steeds dat hij nog meer van hem houdt. Als Hazeltje springt, springt Grote Haas hoger etc.
Titre
Raad eens hoeveel ik van je hou
Auteur
Sam McBratney 1943-2020
Dessinateur
Anita Jeram
Traducteur
Jesse Goossens
Autre
L.M. Niskos
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Guess how much I love you
Édition
Eenentwintigste gewijzigde druk
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2016 | Autres éditions
[32] p. : ill.
ISBN
9789047708698 (hardback)

Commentaires

‘Ik hou van jou helemaal tot aan de maan – EN TERUG.’ Wie kent niet de beroemde zin waarmee Grote Haas aan Hazeltje vertelt hoeveel hij van hem houdt? De klassieker Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram is aan een zeventiende druk toe. Vanaf de eerste verschijning kende het prentenboek, dat in 1995 een Zilveren Griffel won, een groot afzetgebied. Er verschenen kartonnen uitgaven, knuffelboekjes en zelfs puzzelboeken van. Op internet zijn filmpjes van het verhaal te vinden en de titel heeft een eigen Facebookpagina.
Het boek is een geliefd cadeau bij geboortes en op Valentijnsdag. Uit een onderzoek in 1998 (verschenen in Literatuur zonder Leeftijd, nr. 46, jrg. 12), waarin Henk Peters en Helma van Lierop-Debrauwer keken naar het leesplezier van volwassenen in jeugdboeken1, bleek dat Raad eens hoeveel ik van je hou, net als Kikker is verliefd van Max Velthuijs in boekwinkels veel als presentje door en voor volwassenen werd gek…Lire la suite
Grote Haas en Hazeltje houden ontzettend veel van elkaar. Hazeltje vertelt Grote Haas voor het slapen gaan hoeveel hij wel niet van hem houdt door o.a. z'n armen zo ver mogelijk te spreiden, zijn handen boven z'n hoofd te houden en zo hoog mogelijk te springen. Maar natuurlijk overtreft Grote Haas hem in alles. Toch heeft Hazeltje ten slotte het laatste woord. De zachte warme aquarellen weten de sfeer van het verhaal goed te treffen. Ze beslaan veelal een dubbele pagina en vullen de tekst uitstekend aan (met name door de gezichtsuitdrukkingen van de dieren). De tekst is gedrukt in een duidelijke vette letter en laat zich goed en gemakkelijk voorlezen (mede door het repeteereffect). Het verzorgd uitgegeven boek toont Hazeltje die aan de oren van Grote Haas trekt op het omslag. Een warm prentenboek, dat zeer de moeite waard is om te lezen en te bekijken met kinderen vanaf ca. 4 jaar. Ook erg in trek bij verliefde volwassenen.

Suggestions