Lagere school

Een rondleiding of boeken lenen in de bib? Dat kan! Doe je mee aan kwartiermakers? Dan voorzien wij de kinderen graag van extra leesvoer. En ken je kunstkuur al? Wij doen mee! 

Dit schooljaar is opnieuw anders dan anders. Maar dat wil niet zeggen dat je niet welkom bent in de bib. In tegendeel! We passen onze werking aan aan de geldende kleurencodes van het onderwijs. Dat wil zeggen dat de bezoeken een beetje anders verlopen, maar zeker niet minder leuk zijn! 

Uitleenbezoek

kind leest boek

Welkom!

Onze bib huist heel wat schatten: verhalen groot en klein, voor elk kind wat wils. Elk kind met het juiste boek naar huis laten gaan en zijn eigen leesvoorkeur ontdekken, dat is ons doel. 

In de maand september verlopen de klasbezoeken nog een beetje anders. Wil je een uitleenbezoek reserveren? Mail dan naar stijn.sterckx@geel.be

 

 

Een rondleiding in de bib?

Klasbezoek

Welkom!

Een bibmedewerker staat klaar om samen met jullie de wondere wereld van de bib te ontdekken. In coronatijd passen we onze rondleidingen een beetje aan. De focus ligt op het ontdekken van de bib, van de collectie en van de veelheid aan verhalen. 

Wil je een rondleiding reserveren in september 2021? Mail dan naar stijn.sterckx@geel.be

Vanaf oktober zal je via deze pagina een rondleiding kunnen reserveren. Graag tot dan! 

Bib op het leerplatform

Bib zoeken

Altijd dichtbij

Voeg (eenmalig) een eenvoudige bib-knop toe aan het leerplatform van de school. Zo kan elke leerling snel en gemakkelijk de catalogus van de bib doorzoeken, boeken reserveren of verlengen,... 

Bib als essentiële derde?

Bib Geel

Dat kan!

Bibliotheekmedewerkers staan niet vermeld op de lijst van essentiële derden in de draaiboeken voor de scholen, maar kan daar wel aan toegevoegd worden.

Moeite met lezen?

luisterpunt

Ook dan staan we paraat.

Niet elk kind leest even vlot of even graag. Ook voor die leerlingen hebben we een aanbod: boeken in dyslexie-lettertype, luisterboeken en daisy-boeken die je online kan raadplegen, ... 

Kwartiermakers

Kwartiermakers

Elke dag lezen!

Kwartiermakers is een initiatief om vrij lezen op basisscholen aan te moedigen. Scholen die aansluiten, maken zich sterk om iedere leerling iedere dag minstens vijftien minuten te laten lezen. 

Waarom? Omdat dit een effectieve en leuke manier is om de leesvaardigheid, woordenschat én schoolprestaties van kinderen te verbeteren.

Bieblo

Bieblo 2

Boekentips op maat voor kinderen!

De bib geeft boekentips aan kinderen tussen 6 en 11 jaar met Bieblo!