Leeskring

 

 

In de bib van Geel zijn er twee leeskringen actief.

Hoe vaak en waar komt de groep bijeen?

Leeskring 1: Een keer per maand op een zaterdagvoormiddag, van 10 uur tot 12 uur (Volzet).

Leeskring 2: Een keer om de vijf weken, op woensdagavond van 19 tot 21 uur.

Wat leest de leesgroep?

Alles komt aan bod: goede, fijne, mooie, spannende, meeslepende en ontroerende boeken. De titels worden in overleg met de groep gekozen.

Hoe kan ik hieraan deelnemen?

Je kunt een mail sturen naar bibliotheek@geel.be. Je kunt spontaan langskomen op een van de bijeenkomsten. Deelnemen is kosteloos, enkel je liefde voor literatuur delen volstaat.

Tips

Boekenrecensies in het tijdschrift Boekensalon.

Op http://www.iedereenleest.be/ vind je honderden boekentips. Je kan boeken zoeken uit verschillende categorieën maar er zijn ook boeken die passen bij elke stemming van het moment.

Een greep uit hun leeslijsten

Het huis van de namen

Colm Tóibín

Klytaimnestra vertelt hoe haar man Agamemnon via de belofte van een huwelijk met Achilles haar en hun dochter Iphigeneia naar Tauris lokt, alleen om de laatste als offer te vermoorden om een gunstige wind voor zijn leger af te dwingen.

Bekijk in catalogus

De bekeerlinge

Stefan Hertmans

Een christelijk meisje wordt verliefd op een joodse jongen en vlucht met hem, maar de godsdienststrijd die rond 1097 woedt, heeft dramatische gevolgen voor haar gezin.

Bekijk in catalogus

Dorsvloer vol confetti

Franca Treur

De 12-jarig Katelijne groeit als enig meisje op tussen zes broers in een streng (bevindelijk) gereformeerd Zeeuws boerengezin eind jaren tachtig, begin jaren negentig. Het intelligente, fantasievolle kind voelt zich een buitenbeentje; ze vlucht weg in fantasie en verhalen.

Bekijk in catalogus

Trein naar Pakistan

Khushwant Singh

In het dorpje Mano Majra verslechteren plotseling de verhoudingen tussen de verschillende religieuze bevolkingsgroepen onder invloed van het uitroepen van de onafhankelijkheid van India en de Partition in 1947.

Bekijk in catalogus

Scheepsberichten

E.Annie Proulx

Een lelijke, onhandige man probeert na de dood van zijn vrouw met zijn twee dochters en een excentrieke tante een nieuw leven op te bouwen in Newfoundland, het land waar zijn grootouders vandaan komen.

Bekijk in catalogus

De god van kleine dingen

Arundhati Roy

Een Indiase tweeling wordt van elkaar gescheiden nadat een Engels nichtje in hun bijzijn om het leven is gekomen. Na 23 jaar worden ze weer herenigd en beleven opnieuw de gebeurtenissen van die tijd.

Bekijk in catalogus