Lezen na reserveren en afhalen

Afhaaldienst voor reserveringen

Je kan tijdens de sluitingsperiode uitsluitend lenen via de afhaaldienst, na reservering. Hou er rekening mee dat de verwerking van je reservatie enkele dagen kan duren.

Lees hieronder meer.

 

Waarschuwing:

Het is niet duidelijk hoelang het virus overleeft op boeken: wetenschappers hebben daarover nog geen objectieve gegevens. Om veiligheidsredenen houden we de boeken nu 3 dagen in quarantaine voor we ze opnieuw uitlenen.

Meer info lees je hier

Afhaalservice voor reserveringen

Bibliotheek Geel organiseert een afhaalservice voor reserveringen.  Dat gebeurt op verzoek van het Federaal Crisiscentrum. Deze service loopt, conform de maatregelen tegen het coronavirus Covid-19.

Hoe reserveer je?

Via de catalogus  van de bibliotheek 

STAP 1 > Ga naar de catalogus via onze website.
Zoek wat je wil lenen via het zoekvenster en reserveer via de Reserveer-knop.
We vragen je om enkel aanwezige materialen te reserveren.

STAP 2 > Log in op Mijn Bibliotheek met je Mijn Bibliotheekprofiel. Of registreer je als je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel hebt.
Kies de lidkaart waarop je wenst te reserveren. Zijn er verschillende exemplaren beschikbaar van hetzelfde werk, kies dan het exemplaar dat je wil reserveren.

STAP 3 > Je reservering staat genoteerd. Je krijgt meteen een bevestiging. Let op: je reservering staat dan nog niet klaar. Kan enkele dagen duren eer we jouw reservering hebben verwerkt.

STAP 4 > Zodra je reservering klaarstaat, krijg je een uitnodigingsmail voor een van de afhaalmomenten.  Pas dan kan je je pakketje afhalen. 
Bij twijfel, kan je checken in Mijn Bibliotheek

als het bij ‘uitleningen’ staat, staat het klaar voor afhalen.

staat het bij ‘reserveringen’, dan nog niet.

Waar en wanneer haal je gereserveerde materialen af?

WANNEER: Afhalen kan na de mail van de bib, op de eerstvolgende dinsdag-  of donderdagnamiddag tussen 14u en 18u in de bib. Reserveringen blijven twee afhaalmomenten voor je gereserveerd, daarna zijn de materialen opnieuw beschikbaar voor andere leners. Haal je niet op tijd af, dan vervalt je reservering zodat een andere lener het werk kan reserveren. Slechts één persoon van een gezin komt de materialen afhalen. Ben je ziek, blijf je thuis. 

Een voorbeeld: Kreeg je op vrijdag een mailtje dat je pakket klaarstaat? Dan kan je het op de eerstvolgende dinsdag of donderdag afhalen tussen 14 en 18 uur in de bib. Kreeg je op woensdag een mailtje dat je pakket klaarstaat? Dan kan je het op de volgende donderdag of dinsdag afhalen tussen 14 en 18 uur.

WAAR: via de uitgang van de bib. Op de grond wordt een wachtrij uitgetekend. Houd rekening met de verplichte social distancing.

Let op! 

Je mag maximaal vijf (5) materialen reserveren per bibliotheekkaart. Reserveerde je meer dan vijf materialen, dan blokkeert ons systeem je geplaatste reservaties vanaf de zesde titel. Om deze reden zal je maximum vijf materialen in je tas vinden.

We kunnen deze service alleen aanbieden aan wie al lid is van de bib, we maken geen nieuwe lidmaatschappen aan.

Belangrijk 

De bibliotheekmedewerkers behandelen alle reserveringen in chronologische volgorde van binnenkomst, maar we vragen om je begrip en geduld. We weten immers nog niet hoeveel aanvragen gaan binnenkomen. Bovendien kan het coronavirus ook bibliotheekmedewerkers treffen. We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk leners zo snel mogelijk te helpen.

Terugbrengen/verlengen

Wil je materialen terugbrengen? Dat kan enkel via de inleverbussen.

Kom je liever niet naar de inleverbussen? Maak je dan geen zorgen over de leentermijn: de gereserveerde materialen moeten ten vroegste op 2 juni ingeleverd worden. Indien de maatregelen nog verlengd worden, zal de terugbrengdatum van je geleende materialen ook aangepast worden.

Je kunt je leentermijn nakijken via Mijn Bibliotheek.

Heb je hulp nodig? Check dan eerst even deze handleidingen!

Hulp bij het maken van een Mijn Bibliotheekprofiel

Hulp bij het reserveren van een titel.