De tentoonstelling in de rotonde van de bib  toont het beeldend werk van twee bijzonder ateliers van Kunstacademie Geel.

Elke dinsdag gaat de academie in zee met enkele externe partners uit de Geelse zorgsector: het MPI, het Dagcentrum en Huis De Post (EEPOS). Deze bijzondere leerlingen krijgen een artistiek-pedagogische begeleiding ‘op maat van elk individu’. 

 

Stapsgewijs en met bijzonder veel oog voor differentiatie komen hier diverse materialen en artistieke technieken aan bod: tekenen, schilderen, drukken, collage, naaien, boetseren met klei en papier-maché, of mixed media. Soms werken ze in groep samen aan grotere ruimtelijke installaties.

Op woensdag is er het rustige en vooral ‘prikkelarme’ atelier voor jongeren die bepaalde beperkingen ervaren. Dat kan gaan om erg timide kinderen die zich verloren voelen in al te grote drukte, jongeren die hoog sensitief zijn of ASS hebben. Het uitgangspunt is in de eerste plaats te werken vanuit de talenten, de gevoeligheden en de eigenheid van die jongeren, om hen  gaandeweg hun eigen beeldtaal te ontwikkelen. Ieder op zijn eigen ritme, binnen de eigen mogelijkheden en verwachtingen.